Miód spadziowy 400g

7015

Nowy

Na stanie

Pozyskiwany z wydzieliny mszycy. W stanie płynnym szary lub zielonkawy, po skrystalizowaniu posiada barwę brunatną z odcieniem szarozielonym. Smak lekko żywiczny. Po skrystalizowaniu tworzą się grudki.

More details

Cena: 24,00 zł

Podziel się z innymi:

Zadowolenie Klienta.

Zadowolenie Klienta

Szybka realizacja zamówień, 96% zamówień realizujemy w ciągu 24h.

Oferujemy tanią i szybką dostawę.

Dostawa już od 14 zł

Oferujemy szybką i tanią wysyłkę kurierem firmy InPost.

Doradzamy naszym Klientom

Profesjonalna pomoc

Masz pytania ? Zadźwoń, chętnie doradzamy naszyn Klientom.

Opis produktu

Jest najbardziej zasobny w biopierwiastki, enzymy i białka. Stosowany przy anemii, zaburzeniach przemiany materii. Leczy z powodzeniem nieżyty górnych dróg oddechowych. Posiada właściwości przeciwrakowe, pomocny przy astmie i kamicy nerkowej.

 

Lecznicze spożywanie miodu

    
 

Aby zwiększyć przyswajalność miodu należy rozpuścić go w ciepłym płynie (do 48 °C) np. woda, mleko, herbata, soki i przyjmować na pół godziny przed posiłkiem.

Dawkowanie:

Dorośli - 40-100 g dziennie, jednorazowo lub w 2-3 dawkach (1 łyżka stołowa = 12 g miodu)
Dzieci od 3 roku życia - 20-50 g dziennie, jednorazowo lub w 2-3 dawkach (1 łyżeczka do herbaty = 7 g miodu)
Dzieci od 1 roku do 3 lat - 1 łyżeczka do herbaty (7 g dziennie)
Dzieciom do 1 roku życia miodu nie podaje się 

Uczulenie na miód:

Alergeny obecne w miodzie
- pyłek kwiatowy roślin z rodziny złożonych (słonecznik, bylica, złocień, mniszek, nawłoć, ambrozja)
- pyłek traw (tymotka siewna)
- pyłek drzew (brzozy, leszczyny, oliwki)
- białko pszczół
- zarodniki grzybów pleśniowych
- grzyby drożdżoidalne
- algi
- białko i produkty przemiany materii owadów wytwarzających spadź

Objawy uczulenia
- dermatologiczne (pokrzywka, świąd, obrzęk)
- gastryczne (nudności, wymioty, biegunka)
- ze strony układu oddechowego (skurcz oskrzeli, nieżyt nosa)
- anafilaksja (objawy natychmiastowe)

Działania zaradcze
- przerwanie podawania miodu
- zmiana odmiany miodu (o ile również nie powoduje uczulenia)

Opracowano na podstawie literatury pszczelarskiej i medycznej.

Wszystkie prawa zastrzeżone: ApiArt.pl
Projekt i realizacja: www.selljus.pl